04 aprilie 2011

Un Erou de la Calu Iapa: aviator Socea Mihail

 decorat cu VIRTUTEA MILITARĂ

La cererea unui distins cititor, iată, şi în facsimil, Decretul prin care Regele Mihai I l-a decorat pe consăteanul nostru, document publicat şi în prima ediţie-print a revistei Calu Iapa, din 1998.
Decrete Regale

Ministerul Apărării Naţionale

Mihai I

Prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională, rege al României

La toţi de faţă, viitor şi sănătate

Asupra raportului d-lui mareşal Antonescu, conducătorul statului, sub nr. 1032 din 30 iunie1941 privitor la modul de conferire a Decoraţiunilor de război;
În baza dispoziţiunilor Decret-legi nr. 3052 din 5 septembrie şi nr. 3072 din 7 sept. 1940 cu privire la prerogativele regale am decretat şi decretăm.

Art. II: Conferim decoraţiunile de război ofiţerilor superiori şi inferiori după cum urmează: ordinul COROANA ROMÂNIEI CU SPADE ÎN GRADUL DE CAVALER CU PANGLICĂ DE "VIRTUTEA MILITARĂ"
Adjuvantului aviator pilot SOCEA MIHAIL, pentru curajul arătat în lupta aeriană din 12 iulie, când, datorită manevrelor executate de echipajul său, a doborât două avioane de vânătoare bolşevice, revenind cu mitrali
orul rănit la teren şi cu avionul lovit de 30 de gloanţe.

Art. XIV: Ministrul nostru secretar de stat al Departamentului Apărării Naţionale este însărcinat cu executarea prezentului Decret.
Facsimil-document, publicat
de revista Calu Iapa în 1998

Dat în Bucureşti, la 2 februarie 1942.
Ion Antonescu
Mareşal al României şi Conducătorul Statului, Ministrul Apărării Naţionale Gen de div. Const. Pantazi.

Copie legalizată după Decretul regal, Ministerul Apărării Naţionale, dat la data de 2 februarie 1942, privind conferirea unor decoraţiuni de război.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters

Copyright

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector